Menu Sluiten

Visuele disfunctie

Heeft uw kind moeite met leren, lezen, schrijven en concentratie? Dan is het belangrijk om te kijken of er misschien een probleem is met de samenwerking van de ogen (Fixatie Disparatie).
Uit onderzoek is namelijk gebleken dat dyslectische kinderen in veel gevallen een visuele disfunctie hebben. Het kan dus mogelijk zijn dat uw kind geen dyslexie heeft, maar een visuele disfunctie. Als de ogen niet goed met elkaar samenwerken kunnen er veel lichamelijke problemen ontstaan, zoals: nekklachten, hoofdpijn, vermoeidheidsverschijnselen en leerproblemen op school.

Visuele screening

De Bioptor, hier doen we verschillende tests mee, waardoor vastgesteld kan worden dat de ogen niet goed met elkaar samenwerken

De Onderwijswerkplaats is opgeleid om deze oogsamenwerking te testen met een visuele screening. Daarin kijken we door middel van een aantal tests met onder andere een Bioptor naar deze samenwerking van de ogen. Uit deze tests ontstaat een duidelijk beeld of er daadwerkelijk een probleem is met de oogsamenwerking. De uitslagen van deze test worden tevens direct na de screening besproken met de leerling en ouders.

AAN DE VISUELE SCREENING ZIJN GEEN KOSTEN VERBONDEN

Vraag vrijblijvend deze visuele screening aan

Visuele training

De Onderwijswerkplaats biedt een individuele training van verspreidt over 10 weken aan, waarbij de ogen intensief getraind worden om weer goed met elkaar samen te werken. Tijdens deze training ontvangt de deelnemer een werkboek en gaan we aan de slag met onder andere samenwerking van de ogen, samenwerking van de hersenhelften, balritme- oefeningen, ontspanning, faalangst,  zelfvertrouwen en balans. Daarnaast krijg je ook oefeningen om thuis dagelijks mee aan de slag te gaan. De trainingen duren 45 minuten met aansluitend 15 minuten nabespreking met de ouders.

Meer informatie over de kosten van deze visuele screening en – training vind je onder tarieven.