Menu Sluiten

WIL JE WETEN WANNEER DE VOLGENDE GROEPSTRAINING BEGINT? STUUR EEN E-MAIL NAAR WOUTER: DEONDERWIJSWERKPLAATS@HOTMAIL.COM

Wat is faalangst eigenlijk? faalangst is de angst om te mislukken in situaties waarin je wordt beoordeeld of denkt te worden beoordeeld. Je schiet bijvoorbeeld dicht als je moet presteren bij toetsen en presentaties. Kinderen die last hebben van faalangst zijn weinig zeker van zichzelf. Ze zijn bang om fouten te maken en hebben de neiging om te hogen eisen aan zichzelf te stellen. Bij De Onderwijswerkplaats gaan we hier mee aan de slag!

De training STERKerSTAAN® rust op vier pijlers;

  • Leren omgaan met faalangst door middel van de R(ationele) E(motieve)   T(herapie). We kijken naar spannende momenten en zoeken naar helpende gedachten bij.
  • Fysieke en mentale krachtoefeningen om sterker in het leven te staan. Hierbij kan je denken aan drama- oefeningen en oefeningen waar we kijken naar eigen kwaliteiten.
  • Ontspanningsoefeningen, zoals visualisaties en balansoefeningen om zelf mee te oefenen.
  • Motorische oefeningen om helder te kunnen denken, waarbij we o.a. kijken naar het activeren van beide hersenhelften en de balans in je lichaam.

De training Sterker Staan® wordt gegeven in groepjes van 3 a 4 personen en wordt gegeven in 7 bijeenkomsten van 60 minuten. De training is ook individueel te volgen, waarbij de bijeenkomsten 45 minuten duren.

Meer informatie over Faalangst

Is er twijfel over of uw kind faalangst heeft? Doe dan de faalangst test via Beeld en Brein.

DOE DE FAALANGST TEST