ADHD training

Faalangst is de angst om te mislukken in situaties waarin iemand wordt beoordeeld of denkt te worden beoordeeld. En die angst werkt ook belemmerend. kinderen met faalangst ontwikkelen een bepaald soort denken, zij denken vanuit een negatief zelfbeeld. De vrees om te mislukken staat centraal. Dit bepaalt hun denken. Er wordt pas over faalangst gesproken als iemand zo gegrepen is door de angst voor mislukking dat zijn presteren er ernstig onder lijdt. Het eerste dat opvalt bij faalangst is: Er komt niet uit wat er in zit.

Faalangsttraining (6-12 jaar / 12-17 jaar)

De training is opgebouwd uit 4 onderdelen:

  • Leren omgaan met faalangst
  • Fysieke en mentale krachtoefeningen om sterker in het leven te staan.
  • Ontspanningsoefeningen
  • Breingym oefeningen om helder te kunnen denken

In deze training van acht bijeenkomsten van 1 uur (groepjes van 4-6 leerlingen) wordt ook aandacht besteed aan de lichaamshouding. Een juiste lichaamshouding straalt kracht en rust uit en daardoor wordt er meer zelfvertrouwen ervaren. 

Breingym- oefeningen zorgen ervoor dat de mogelijkheden ten opzichte van het leerproces zo goed mogelijk worden benut.

Er wordt gebruik gemaakt van non-verbale werkvormen, zoals tekenen, kleuren, kleien, drama- en expressieoefeningen. Deze oefeningen doen meer, dan woorden kunnen zeggen!

Kortom een unieke, effectieve training om, vanuit kracht en rust in jezelf, sterk in het leven te staan in relatie tot faalangst, pesten, leerproblemen en een goed zelfbeeld.

Doe de faalangsttest

  • Kosten voor 8 bijeenkomsten van één uur inclusief materiaal: €175,-
  • Start: bij minimaal 4 deelnemers (maximaal 8 deelnemers)
  • Tijd: zaterdagochtend

De training is ook individueel te volgen tegen hetzelfde tarief (6 bijeenkomsten)

ADHD training (6-12 jaar)

Als in je in balans bent sta je sterk! En als je sterk staat, ben je in balans! Pas als een kind in balans is, kan het tot rust komen.

De onderwijswerkplaats verzorgt trainingen voor kinderen met ADHD en voor kinderen met een zwakke concentratie. De training bestaat uit acht bijeenkomsten en wordt in groepjes van maximaal vier gegeven.

Het trainingsprogramma is gebaseerd op het 'Basis Balans model', het REM-model en op wat doet voeding in relatie tot gedrag.

Het basis balans model

Mentale balans: deze richt zich op de samenwerking tussen de twee hersenhelften

Fysieke balans: het kind leert letterlijk sterk in de wereld te staan. Door oefeningen wordt het besef van links- rechts, voor- en achter en onder- boven bevorderd.

De emotionele balans: Het kind leert met emoties om te gaan en deze te benoemen 

Het REM- Model

Dit bestaat uit de REM-Meter en de Rem-Wijzer. Met de REM (Rationeel Emotief Management) krijgt het kind inzicht in zijn gedrag en leert omgaan met faalangst. De REM- Meter geeft de momenten van het onjuiste gedrag

Kosten voor 8 bijeenkomsten van één uur inclusief materiaal: €175,-

Start: bij minimaal 2 deelnemers (maximaal 4 deelnemers)

Tijd: zaterdagochtend

De training is ook individueel te volgen tegen hetzelfde tarief (6 bijeenkomsten)