Huiswerkbegeleiding Bolsward en Sneek

Goed plannen, geconcentreerd werken, zelfstandig werken of een toets slim voorbereiden. Dat is nog knap lastig. Of wil je gewoon hogere cijfers halen voor bepaalde vakken? (Tijdelijk) extra hulp nodig? Dan is huiswerkbegeleiding van de onderwijswerkplaats iets voor jou!

Je kunt in Bolsward of Sneek terecht voor 1, 2 of 3 middagen in de week om te werken aan huiswerk en begeleiding te krijgen in vaardigheden die bij ieder vak aan de pas komen. Voorbeelden hiervan zijn plannen, samenvatten, structureren en zelfstandig werken. Er is ruimte om te werken in een kleine groep (maximaal 5 kinderen) in een rustige ruimte, waarbij de studiebegeleider aandacht heeft voor iedereen.

Intake gesprek
Bij het eerste gesprek maak ik kennis met jou en je ouders en kijken we waar de problemen zich voort doen. Er is ruimte voor vragen en we bespreken hierbij de mogelijkheden van begeleiding. Bij dit gesprek wordt er een plan van aanpak opgesteld met de leerdoelen, aandachtspunten, begeleidingsuren, kosten en de manier van werken. Indien nodig nemen we contact op met de mentor, docent of ander contactpersoon van de school.

Huiswerkbegeleiding Bolsward en Sneek
Om 13.30 is de onderwijswerkplaats geopend, dus je kunt na schooltijd direct langskomen. Allereerst nemen we samen het huiswerk door en openen we magister met daarin het overzicht. Je vult de dagplanning in, zodat je zelf een overzicht hebt van het 'te maken' leerwerk en huiswerk. Uit de weekplanning halen we het leerwerk wat gemaakt moet worden. Tijdens de huiswerkbegeleidingsmiddag ga je zoveel mogelijk zelfstandig aan de slag. De studiebegeleider geeft tips, overhoort en bespreekt opdrachten waar dat nodig is. Als er tijd over is kan er ook extra geoefend worden met opdrachten op papier en eventueel op de aanwezige laptop/ i-pad. Aan het eind van de middag bespreken en controleren we alles wat gedaan is en bereiden we de volgende schooldag of de rest van de week voor.

Voortgang
De onderwijswerkplaats werkt met Studieplanner Pro, waarbij leerlingen en de ouders een persoonlijk inlogdossier hebben. Dit programma heeft een koppeling met Magister, zodat het maken van een planning makkelijk is gemaakt. In dit programma maken we de planningen, die ook naar de ouders worden gestuurd. Iedere week is de planning uit te printen, zodat er bij de leerling zelf een duidelijk overzicht van de planning te zien is. Het werken met een agenda wordt daarentegen wel aangeraden!

Evaluatie
Na een schoolperiode gaan we evalueren. Dit mag met een gesprek, maar dit is ook telefonisch mogelijk. We kijken naar de resultaten van de afgelopen periode en de wijze waarop we de begeleiding kunnen aanpassen. Dit wordt ook weer doorgevoerd in het plan van aanpak. De evaluatie doen we, omdat de doelen iedere periode anders zullen zijn en de leerlingen gemotiveerd en zelfstandig moeten worden/blijven. 

Klik hier voor de tarieven