Begrijpend lezen training 'Alle teksten de baas!'

In 6 lessen van anderhalf uur leert een kind een tekst te overzien, verschillende lees strategieën toe te passen, vragen te maken bij een tekst en nog veel meer. Ook wordt aandacht besteed aan hoe je hersenen leren, hoe je ogen lezen en hoe je dit kan combineren. Dit oefenen we door actief aan de slag te gaan.

Individuele begeleiding

We bieden huiswerkbegeleiding aan in kleine groepjes. Dit is voor de meeste kinderen voldoende. Sommige kinderen hebben echter behoefte aan het individueel maken en leren van huiswerk. Als leerling kun je natuurlijk niet in alle vakken goed zijn, waarbij er vaak moeite is bij een bepaald vak. Ook het begrijpend lezen en het leren van toetsen zijn vaardigheden die wij ook op individueel niveau aan bieden. Leerlingen met leer- en/ of gedragsproblemen krijgen bij persoonlijke begeleiding minder afleiding van buitenaf en kunnen we werken in volledige concentratie.

 

Leerlingen met extra zorg

Op de basisscholen is er sinds kort passend onderwijs, waarbij alle leerlingen welkom zijn op de scholen.
Het kan zijn dat de begeleiding op school bij een vorm van autisme, AD(H)D niet altijd goed ingesteld is. 
Om mee te kunnen met de rest van de klas is extra begeleiding daarbij niet een overbodige luxe. 
De onderwijswerkplaats kan hulp bieden bij bepaalde vakken, huiswerk maken en extra vaardigheden bij bijvoorbeeld rekenen en taal.
Ook het plannen en organiseren, wat op de middelbare school en MBO/HBO meer wordt toegepast, kan worden ondersteunt bij persoonlijke begeleiding.

 

Begeleiding op maat!

In onder andere Bolsward en Sneek zorgt de onderwijswerkplaats voor bijles en individuele begeleiding op maat.
Zo beschikt de onderwijswerkplaats ook over een aantal experts op het gebied van scheikunde/wiskunde/natuurkunde in de bovenbouw van havo/vwo.
Deze bijles- gevers worden ingezet om ieder kind optimaal te kunnen begeleiden.

Faalangsttraining

Faalangsttraining (6-12 jaar / 12-17 jaar)

Faalangst is de angst om te mislukken in situaties waarin iemand wordt beoordeeld of denkt te worden beoordeeld. En die angst werkt ook belemmerend. kinderen met faalangst ontwikkelen een bepaald soort denken, zij denken vanuit een negatief zelfbeeld. De vrees om te mislukken staat centraal. Dit bepaalt hun denken. Er wordt pas over faalangst gesproken als iemand zo gegrepen is door de angst voor mislukking dat zijn presteren er ernstig onder lijdt. Het eerste dat opvalt bij faalangst is: Er komt niet uit wat er in zit.

Lees meer

ADHD training

Faalangst is de angst om te mislukken in situaties waarin iemand wordt beoordeeld of denkt te worden beoordeeld. En die angst werkt ook belemmerend. kinderen met faalangst ontwikkelen een bepaald soort denken, zij denken vanuit een negatief zelfbeeld. De vrees om te mislukken staat centraal. Dit bepaalt hun denken. Er wordt pas over faalangst gesproken als iemand zo gegrepen is door de angst voor mislukking dat zijn presteren er ernstig onder lijdt. Het eerste dat opvalt bij faalangst is: Er komt niet uit wat er in zit.

Lees meer

Examenvreestraining

Vanaf 2016 worden er ook trainingen gegeven voor de leerlingen die moeite hebben met de druk van de examens. Vragen die op kunnen spelen zijn:  Doe ik het wel goed? Hoe kan ik alles gaan leren? 

Tijdens de training krijgt de leerling te maken met verschillende onderwerpen:

  • Herkennen van stress en faalangst
  • Plannen en organisatie  van de vakken (wanneer kan ik wat leren?)
  • Tips en trucs voor je examen
  • Leren ontspannen en op de juiste manier ademhalen
  • Goede voorbereiding op je examen

Huiswerkbegeleiding Bolsward en Sneek

Goed plannen, geconcentreerd werken, zelfstandig werken of een toets slim voorbereiden. Dat is nog knap lastig. Of wil je gewoon hogere cijfers halen voor bepaalde vakken? (Tijdelijk) extra hulp nodig? Dan is huiswerkbegeleiding van de onderwijswerkplaats iets voor jou!

Je kunt in Bolsward of Sneek terecht voor 1, 2 of 3 middagen in de week om te werken aan huiswerk en begeleiding te krijgen in vaardigheden die bij ieder vak aan de pas komen. Voorbeelden hiervan zijn plannen, samenvatten, structureren en zelfstandig werken. Er is ruimte om te werken in een kleine groep (maximaal 5 kinderen) in een rustige ruimte, waarbij de studiebegeleider aandacht heeft voor iedereen.

Lees meer

Rekenbootcamp (nieuw in Friesland)

  • Heeft je kind moeite met de plus- en minsommen tot 20?
  • Telt je kind nog steeds op zijn of haar vingers?
  • Lukt het maar niet om de tafels te onthouden?
  • Levert het stampen van de tafels alleen maar frustraties op?
  • Wil je kind graag wat sneller worden in rekenen?

Herkenbaar? Dan is de rekenbootcamp heel geschikt voor jouw kind!

GEEF JE NU OP! IN DE MEIVAKANTIE 2018 (30 april en 3 mei) ZIJN ER WEER REKENBOOTCAMPS

INSCHRIJVEN VIA HIER

Lees meer

Huiswerkochtenden

Het kan zijn dat het moeilijk is om tijdens de vakanties thuis aan het huiswerk te gaan of op een rustige plek te leren. De onderwijswerkplaats zorgt voor goede omstandigheden om zelfstandig op een rustige werkplek te leren of huiswerk te maken. Hierbij is er ruimte voor extra hulp bij het leren en wordt er geholpen bij alle vragen.

Examentraining VMBO/HAVO

Voor hulp bij de examens is het mogelijk om in groepjes of individueel een examentraining te volgen. Op VMBO niveau is er hulp mogelijk bij alle vakken. Hierbij worden examens van voorgaande jaren gebruikt om te oefenen. Ook het bekijken van handige tips en verschillende video’s horen bij de training, zodat je op alles voorbereid bent.

Lees meer

Taal- en rekenhulp op het MBO en HBO

Het is nog niet verplicht om de taal- en rekentoets te halen (met uitzondering van opleidingen als onderwijsassistent en PABO). De onderwijswerkplaats bied ruimte om  extra te oefenen voor de taal- en rekentoets. Hierbij worden oefentoetsen gemaakt en wordt er gekeken naar de onderwerpen met de meeste problemen. Op basis van oefeningen zorgen we er samen voor dat de doelen worden behaald. Deze bijlessen worden op het individu aangepast. Zie voor meer informatie over de prijzen bij tarieven